Bescherm je waardevolle spullen met een kluis in huis

Bescherm juwelen tegen inbrekers, houd fotoalbums veilig bij brand of beveilig je belangrijkste documenten met een kluis in huis.

De juiste kluis beschermt tegen diefstal, brand en veel meer. Door belangrijke documenten of andere waardevolle spullen in een kluis te bewaren, weet je zeker dat ze veilig zijn als er iets gebeurt.

Wat je precies in de kluis opbergt, is van invloed op de locatie en het type kluis. Berg je er documenten of antieke juwelen op die je maar zeer zelden gebruikt, kun je de kluis verder wegstoppen; achter een bank of achter de plint van een keukenkastje bijvoorbeeld. Je kunt hier ook een grotere brandkast overwegen.

Heb je echter een plek voor wat contant geld of waardevolle juwelen nodig die je dagelijks of wekelijks gebruikt, dan kun je voor het gemak beter een stevige kluis in een inbouwkast plaatsen zodat je er makkelijk bij kunt.

Een inbouwkluis of een losstaande kluis

Inbouwkluizen zijn lastig te installeren, dus kiezen veel mensen voor een losstaande kluis. In principe is daar niets mis mee. Ze zijn makkelijk te plaatsen en als er iets breekt, zo te vervangen of repareren.

Als ruimte en discretie belangrijk voor u zijn, kan een inbouwkluis de beste keuze zijn. Als u meer ruimte nodig hebt en gemakkelijke toegang wilt, kan een losstaande kluis een betere optie zijn.

5 soorten kluizen voor thuis

  • Muurkluis: Dit is een kluis die in de muur van je huis is ingebouwd. Ze zijn meestal klein en worden vaak gebruikt voor het opslaan van waardevolle sieraden of documenten. Een muurkluis is goed verborgen en moeilijk te vinden. Bovendien nemen ze weinig ruimte in. Nadelen zijn wel dat ze vaak niet zo groot, en moeilijk in te bouwen zijn.

  • Vloerkluis: Zoals de naam al zegt, is dit een kluis die in de vloer is ingebouwd. Ze zijn vaak groter dan muurkluizen en worden gebruikt voor het opslaan van grotere waardevolle spullen. Het voordeel van een vloerkluis is dat ze vaak meer ruimte bieden. Je kunt meer kwijt. Ook hier blijft het een nadeel dat ze moeilijk in te bouwen zijn.

  • Kofferkluis: Dit is een kluis die in de vorm van een koffer is gemaakt en meestal op een kofferrek in een kast of onder een bed kan worden opgeborgen. Je neemt hem makkelijk mee en hij valt niet op.

  • Brandkluis: Dit is een kluis die speciaal is ontworpen om te beschermen tegen brand en soms ook tegen andere natuurrampen. Ze zijn meestal groter dan andere types kluizen en worden gebruikt voor het opslaan van belangrijke documenten en waardevolle voorwerpen. Het doel van een brandkluis is meestal niet om spullen tegen diefstal te beschermen, dus je werkt ze niet snel weg.

  • Elektronische kluis: Dit is een kluis die met behulp van een elektronisch slot kan worden geopend. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en bieden vaak extra beveiliging door middel van pincodes of biometrische scanners.

Ben je op zoek naar een nieuwe garderobekast, en wil je direct een kluis inbouwen? Kijk eens bij de Grottendieck Bezuidenhout inbouwkasten en maak direct een afspraak!

De beste plek voor een kluis in huis

De gouden regel voor de beste plek om een kluis in te bouwen is simpel: vind een plek die je zelf gemakkelijk bereikt, maar die voor anderen moeilijk te vinden is. Zo gebruik je de kluis het meest, en houd je de inhoud veilig.

Bij de keuze van de juiste locatie voor je kluis in huis, houd je dus rekening met:

  1. Toegang: je kiest een locatie die gemakkelijk te bereiken is, maar tegelijkertijd ook verborgen of lastig te vinden is voor anderen.

  2. Beveiliging: Kies een locatie die veilig is en niet gemakkelijk te forceren of te manipuleren. Bijvoorbeeld, vermijd locaties dicht bij ramen of deuren die gemakkelijk te forceren zijn.

  3. Stabiliteit: Zorg ervoor dat de kluis stevig is verankerd en niet gemakkelijk te verplaatsen. De meeste kluizen veranker je in de muur, of zelfs in de vloer.

  4. Discretie: Kies een locatie die niet opvalt en waar het niet voor de hand ligt om een kluis te verstoppen.

Een paar voorbeelden van goede locaties voor een kluis zijn:

  • In een ingebouwde kast, misschien met een verborgen compartiment,

  • In een muur of vloer verstopt achter een schilderij, boekenkast of meubel,

  • In een afgesloten ruimte, zoals een kelder of een afgesloten kamer,

  • In een verborgen alcove of nis.

Vorige
Vorige

Boen, zaai, groei; het voorjaarsonderhoud aan je tuin of balkon

Volgende
Volgende

Zo verbruik je deze winter minder energie